Ami csak a téli hidegben készülhet el: Kocsonya

Ön itt van:

Országunkba is beköszöntött a téli hideg. Érdemes magunk mellé állítani a zord időjárást és kocsonyát készíteni. Ne felejtsük el beszerezni hozzá a finom kenyeret se, úgy az igazi! Mutatunk egy bevált receptet.

Hozzávalók:

A füstölt tarját, a megtisztított körmöket és a sertésbőrt egy fazékba tesszük és felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi. Miután felforrt, leszedjük róla a habot és beletesszük a fokhagyma gerezdeket, a vöröshagymát és a feketeborsot, majd sózzuk. Legalább 2-3 óráig főzzük, míg a körömnél a húsos-bőrös rész már leválik a csontról. A füstölt tarját 1 óra után kiszedjük. Mikor elkészült, pihentetjük kb 10 percet, majd leszedjük a tetejéről a zsírt. Ezután papírtörlőt helyezünk a tetejére pár másodpercre, hogy a maradék zsírt is felszívja. Ezt szükség szerint többször is megismételhetjük. Ízlés szerint tálba tesszük a kicsontozott körmöket, bőröket és a tarját, majd felöntjük a leszűrt kocsonyalével. Akár a húsok nélkül is tálba öthetjük, vagy tehetünk még bele főtt tojást is. A hidegben hagyjuk megdermedni, fogyasztáskor Pantastico! Durum toast kenyeret kínálunk mellé.

 

A recept forrása: Mindmegette