Az olívaolaj folyékony zsír vagy természetes olaj, amelyet az egész olajbogyó préselésével nyernek. A Földközi-tengeren őshonos fa gyümölcsének egyedi íze van, amely származási országától függ – egyesek enyhe, mások borsos vagy akár enyhén kesernyések. A feldolgozási technikák különböző „minőségű” olívaolajokat eredményeznek, akár finomított, akár finomítatlan. A finomítatlan olajok (extra szűz) tiszták és kezeletlenek, ami azt jelenti, hogy az extrakció során nem használtak hőt vagy vegyszereket. Ez tisztább olajat eredményez, erősebb ízzel. A finomított olajokat kezelték, hogy eltávolítsák a hibákat, és általában világosabb színűek és lágyabb ízűek.
Az extra szűz olívaolaj (EVOO) egy finomítatlan olaj, amelyet a gyümölcs első „szűz” sajtolásából állítanak elő. Az extrakciós folyamat során nem használnak hőt, így megmaradnak a hasznos növényi vegyületek, az úgynevezett polifenolok. A legjobb minőségűnek ítélt extra szűz olívaolajoknak igen magas az ára. Erősebb ízű és sötétebb színű is. A hagyományos vagy könnyű olívaolajok jellemzően hidegen sajtolt és finomított olajok keverékei.
Következő cikkükben az olívaolaj egészséges hatásait mutatjuk be.
Termékeink, amelyek extra szűz olívaolajjal készülnek:
Pantastico! Fehér toast szeletek extra szűz olívaolajjal , Pantastico! Durum toast szeletek extra szűz olívaolajjal ,
Pantastico! Glutén- és laktózmentes toast szeletek
#olívaolaj, #olíva, #egészséges étrend, #olívás kenyér