Idén nem lesz hatalmas évbúcsúztató buli, de azért szűk körben sokan tartanak szilveszteri összejövetelt. Érdemes pár finomsággal készülni, de senkinek sem ajánljuk, hogy az év utolsó napján hosszabb időt töltsön a konyhában. Éppen ezért mutatunk pár gyorsan elkészíthető ételt, amik emelik az est fényét, de megkímélnek a főzés és a sütés fáradalmaitól.
A virsli kötelező elem Szilveszterkor, amit tálalhatunk hot dog formájában is. Ilyenkor mindenki jobban szereti az úgynevezett finger food-ot, vagyis azt, hogy picik az adagok és nem kell bajlódni a tányérral, akár tánc közben is fogyasztható. Éppen ezért jó választás a Mini hot dog, ami nagyon könnyen elkészíthető a Hot dog kiflink segítségével. Csupán egy éles késre és pár darab szendvics pálcikára lesz szükségünk a kiválasztott szószokon, a virslin és a Hot dog kiflinken kívül. Vágjuk be a szokásos módon a kifliket, majd felezzük el őket, ahogyan a virsliket is. Helyezzük őket tányérra, szúrjunk beléjük szendvics pálcikát és tegyünk a közelükbe kis tányérokba különböző szószokat, hogy mindenki megtalálja kedvencét. Ha papírtányérokat használunk még a mosogatással sem kell később bajlódni. Ezután nincs is több dolgunk, a vendégek csipegethetik a finom Mini hot dog-okat.
Egy igazán jó összejövetel nem áll meg egyféle étellel. Készítsünk egy szendvics tálat is. Javasolt itt is kisebb falatokban gondolkozni és használni a pálcikákat. A Pantastico! Toast kenyér termékcsalád 5 fajta szeletelt kenyere közül is választhatunk, ezért érdemes több változatot is használni a különböző szendvics-feltétekhez. Ha csak kétféle ízzel készülünk, akkor válasszunk egy hagyományost és egy ínyenceknek valót is. Így biztos, hogy mindenki jól fog lakni. Mi most a hagyományos Körözött és az ínyenceknek való Aszalt sárgabarackvaj receptjét mutatjuk be.
Körözött: 250 gramm túrót, fél pohár tejfölt, fél fej apróra vágott lilahagymát, 3 teáskanál Piros aranyat, sót, borsot, egy csipet köményt és római köményt keverjünk össze, majd kenjük meg vele a Pantastico! kenyereket. Tálalásnál díszítsük petrezselyemzölddel és koktélparadicsommal.
Aszalt sárgabarackvaj: 200 gramm aszalt sárgabarackot, 200 ml almaecetet, 200 ml vizet, 3-4 evőkanál mézet vagy barna cukrot és fél teáskanál őrőlt szegfűborsot tegyünk fel főzni egy lábosban, 3 percig gyöngyöztessük. A barackot leszűrjük, a főzőlevet félretesszük. Aprítógépben krémesítjük a barackot 4 evőkanál főzőlével, majd megkenjük a pirított kenyereket és meghintjük őrölt borssal. Forrás: Vida Kata: Idei, hazai, zöld 182. oldal
Reméljük mindenkinek tudtunk ötleteket adni az estére és kívánunk mindenkinek nagyon boldog új évet! 2021-ben sok újdonsággal készülünk Nektek!